Αρχική Σελίδα
Ελληνικά
English Version
Πληροφορίες
Διάρθρωση - Υπηρεσίες
Ενημέρωση
Τουρισμός
Επικοινωνία
Σύνδεσμοι
Διεθνείς επαφές
Διαδημοτική επιχείρηση
Πίνακας Περιεχομένων
Εκδηλώσεις



Συνταγές από την Ελλάδα
Συνταγές από την Κύπρο
ΑΦΕΛΙΑ
Συνταγές από την Ιταλία
Πρόγραμμα «Σωκράτης» - Grundtvig 2

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΥ (ΚΥΠΡΟΣ)

ΑΦΕΛΙΑ

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό κρέας
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας κόλιαντρο (κοπανιστό)
  • ½ φλιτζάνι λάδι
  • αλάτι και πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

  • Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στη μαρινάτα (κρασί με κόλιαντρο) να φουσκώσει.
  • Το βγάζουμε από τη μαρινάτα και το στραγγίζουμε.
  • Βάζουμε το λάδι στη φωτιά να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να ροδοκοκκινίσει.
  • Το σβήνουμε με το κρασί και τον κόλιαντρο της μαρινάτας.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει το κρέας.
  • Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή με πιλάφι.

Η σελίδα ανανεώθηκε τελευταία φορά στις: September 18 2003.
Δημιουργία και Φιλοξενία Ιστοσελίδας SilkTech Ο.Ε.
Copyright © 2003 - Δήμος Δύμης