|
Συνταγές από την Ελλάδα
|
|
|
|
Συνταγές από την Κύπρο
|
|
|
|
|
|
ΑΦΕΛΙΑ
|
Συνταγές από την Ιταλία
|
|
|
|
|
|
|
Πρόγραμμα «Σωκράτης» - Grundtvig 2
|
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΥ (ΚΥΠΡΟΣ)
ΑΦΕΛΙΑ
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό κρέας
- 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας κόλιαντρο (κοπανιστό)
- ½ φλιτζάνι λάδι
- αλάτι και πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
- Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στη μαρινάτα (κρασί με κόλιαντρο) να φουσκώσει.
- Το βγάζουμε από τη μαρινάτα και το στραγγίζουμε.
- Βάζουμε το λάδι στη φωτιά να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να ροδοκοκκινίσει.
- Το σβήνουμε με το κρασί και τον κόλιαντρο της μαρινάτας.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει το κρέας.
- Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή με πιλάφι.
|
Η σελίδα ανανεώθηκε τελευταία φορά στις: September 18 2003.
Δημιουργία και Φιλοξενία Ιστοσελίδας SilkTech Ο.Ε.
Copyright © 2003 - Δήμος Δύμης
|
|