Αρχική Σελίδα
Ελληνικά
English Version
Πληροφορίες
Διάρθρωση - Υπηρεσίες
Ενημέρωση
Τουρισμός
Επικοινωνία
Σύνδεσμοι
Διεθνείς επαφές
Διαδημοτική επιχείρηση
Πίνακας Περιεχομένων
Εκδηλώσεις



Συνταγές από την Ελλάδα
ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΜΑΤΑΣ
Συνταγές από την Κύπρο
Συνταγές από την Ιταλία
Πρόγραμμα «Σωκράτης» - Grundtvig 2

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΜΑΤΑΣ

Υλικά για τη σάλτσα

  • 1 κουταλιά της σούπας φυτίνη
  • 1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο λειωμένο
  • 1 κουταλιά σέλινου (σε σκόνη)
  • 500 γραμ. τοματοπελτέ
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού χυμού λεμονιού
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξερό βασιλικό

Υλικά για τους κεφτέδες

  • 125 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 αβγό
  • 150 ml (χιλιοστά του λίτρου) γάλα
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 50 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 κονσέρβα των 326 γραμ. καλαμπόκι βρασμένο (στραγγισμένο)
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Τρόπος παρασκευής

  • Για να φτιάξουμε τη σάλτσα: Ρίχνουμε τη φυτίνη σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και επιτρέπουμε στο μίγμα να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Στη συνέχεια πολτοποιούμε το μίγμα μέχρι να γίνει λείο.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και του κάνουμε μια λακκούβα στη μέση. Με ένα ξύλινο κουτάλι χτυπάμε σιγά-σιγά μέσα το αβγό και μετά το γάλα.
  • Προσθέτουμε στο χυλό το κρεμμύδι, το τυρί, το καλαμπόκι και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε.
  • Ζεσταίνουμε λίγο το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνουμε μέσα 2-3 κουταλιές από το χυλό σαν να φτιάχνουμε τηγανίτες. Καθώς ψήνονται τους πατάμε ελαφρά με μια σπάτουλα για να γίνουν πλακέ.
  • Τους βγάζουμε και τους σκεπάζουμε με ένα πιάτο για να διατηρηθούν ζεστοί μέχρι να ετοιμάσουμε και τους υπόλοιπους.
  • Σερβίρονται ζεστοί με ζεστή σάλτσα.

Η σελίδα ανανεώθηκε τελευταία φορά στις: September 18 2003.
Δημιουργία και Φιλοξενία Ιστοσελίδας SilkTech Ο.Ε.
Copyright © 2003 - Δήμος Δύμης