ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΥ (ΚΥΠΡΟΣ)
ΚΟΥΠΕΠΙΑ ΜΕ ΑΝΘΟΥΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑΣ
Υλικά
- ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι χυμό τομάτας
- 1 καρότο τριμμένο, ψιλοκομμένος μαϊντανός
- δυόσμος, αλάτι, πιπέρι, χυμός 2 λεμονιών
- 1 φλιτζάνι πουργούρι, 1 φλιτζάνι ρύζι
- ανθούς κολοκυθιάς
Τρόπος παρασκευής
- Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτουμε το χυμό τομάτας και τον αφήνουμε να καταστηθεί.
- Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το πουργούρι και το ρύζι και ανακατεύουμε καλά για 2-3 λεπτά.
- Παίρνουμε έναν-έναν τους ανθούς που έχουμε προηγουμένους πλύνει και στραγγίσει και τους τοποθετούμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ανάλογο νερό και λίγο ακόμα ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου.
|