ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΥ (ΚΥΠΡΟΣ)
ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΝΤΙΝΑΚΤΕΣ
Υλικά
- 1 κιλό μικρές φρέσκες πατάτες
- λάδι τόσο ώστε να τις καλύπτει
- 2 κουταλιές κόλιαντρο (κοπανιστό)
- ½ φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
- αλάτι και πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
- Πλένουμε καλά τις πατάτες, τις στραγγίζουμε και τις σπάζουμε ελαφρά.
- Βάζουμε το λάδι να βράσει καλά και ρίχνουμε τις πατάτες.
- Τις αφήνουμε να ψηθούν σε σιγανή φωτιά.
- Όταν είναι έτοιμες αφαιρούμε το λάδι, προσθέτουμε τον κόλιαντρο και τις σβήνουμε με το κρασί.
- Συνεχίζουμε να ψήνουμε τις πατάτες ακόμα 2-3 λεπτά.
- Κατά διαστήματα τινάζουμε την κατσαρόλα για να ανακατεύονται καλύτερα οι πατάτες.
- Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
|