|
Συνταγές από την Ελλάδα
|
|
|
|
Συνταγές από την Κύπρο
|
|
ΡΑΒΙΟΛΕΣ
|
|
|
|
|
Συνταγές από την Ιταλία
|
|
|
|
|
|
|
Πρόγραμμα «Σωκράτης» - Grundtvig 2
|
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΥ (ΚΥΠΡΟΣ)
ΡΑΒΙΟΛΕΣ
Υλικά για τα φύλλα
- 6 φλιτζάνια αλεύρι (μισό χωριάτικο και μισό φαρίνα)
- λίγο αλάτι
- νερό χλιαρό για να γίνει η ζύμη σφιχτή
Υλικά για τη γέμιση
- 2 χαλούμια (κυπριακό τυρί) σκληρά (όχι φρέσκα)
- 1 χαλούμι φρέσκο τριμμένο
- 2-4 αβγά
- δυόσμος
Τρόπος παρασκευής
- Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Για να ανοίγει πιο εύκολα η ζύμη την αφήνουμε 1 ώρα περίπου σκεπασμένη και μετά ανοίγουμε φύλλο.
- Ανοίγουμε φύλλο και βάζουμε τη γέμιση (1 κουταλάκι) σε διαστήματα (περίπου ανά 5 εκατοστά)
- Σκεπάζουμε με άλλο φύλλο. Πατάμε καλά και κόβουμε τις ραβιόλες με ειδικό εργαλείο ή με μικρό ποτήρι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη και η γέμιση.
- Διατηρούμε τις ραβιόλες καλύτερα στη κατάψυξη αν δεν πρόκειται να τις ψήσουμε αμέσως ή τις ψήνουμε σε ζωμό από κότα όπως τα μακαρόνια και σερβίρουμε με τρίμμα από χαλούμι και δυόσμο.
|
Η σελίδα ανανεώθηκε τελευταία φορά στις: September 18 2003.
Δημιουργία και Φιλοξενία Ιστοσελίδας SilkTech Ο.Ε.
Copyright © 2003 - Δήμος Δύμης
|
|