Αρχική Σελίδα
Ελληνικά
English Version
Πληροφορίες
Διάρθρωση - Υπηρεσίες
Ενημέρωση
Τουρισμός
Επικοινωνία
Σύνδεσμοι
Διεθνείς επαφές
Διαδημοτική επιχείρηση
Πίνακας Περιεχομένων
Εκδηλώσεις



Συνταγές από την Ελλάδα
Συνταγές από την Κύπρο
ΡΑΒΙΟΛΕΣ
Συνταγές από την Ιταλία
Πρόγραμμα «Σωκράτης» - Grundtvig 2

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΥ (ΚΥΠΡΟΣ)

ΡΑΒΙΟΛΕΣ

Υλικά για τα φύλλα

  • 6 φλιτζάνια αλεύρι (μισό χωριάτικο και μισό φαρίνα)
  • λίγο αλάτι
  • νερό χλιαρό για να γίνει η ζύμη σφιχτή

Υλικά για τη γέμιση

  • 2 χαλούμια (κυπριακό τυρί) σκληρά (όχι φρέσκα)
  • 1 χαλούμι φρέσκο τριμμένο
  • 2-4 αβγά
  • δυόσμος

Τρόπος παρασκευής

  • Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Για να ανοίγει πιο εύκολα η ζύμη την αφήνουμε 1 ώρα περίπου σκεπασμένη και μετά ανοίγουμε φύλλο.
  • Ανοίγουμε φύλλο και βάζουμε τη γέμιση (1 κουταλάκι) σε διαστήματα (περίπου ανά 5 εκατοστά)
  • Σκεπάζουμε με άλλο φύλλο. Πατάμε καλά και κόβουμε τις ραβιόλες με ειδικό εργαλείο ή με μικρό ποτήρι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη και η γέμιση.
  • Διατηρούμε τις ραβιόλες καλύτερα στη κατάψυξη αν δεν πρόκειται να τις ψήσουμε αμέσως ή τις ψήνουμε σε ζωμό από κότα όπως τα μακαρόνια και σερβίρουμε με τρίμμα από χαλούμι και δυόσμο.

Η σελίδα ανανεώθηκε τελευταία φορά στις: September 18 2003.
Δημιουργία και Φιλοξενία Ιστοσελίδας SilkTech Ο.Ε.
Copyright © 2003 - Δήμος Δύμης