Αρχική Σελίδα
Ελληνικά
English Version
Πληροφορίες
Διάρθρωση - Υπηρεσίες
Ενημέρωση
Τουρισμός
Επικοινωνία
Σύνδεσμοι
Διεθνείς επαφές
Διαδημοτική επιχείρηση
Πίνακας Περιεχομένων
Εκδηλώσεις



Συνταγές από την Ελλάδα
Συνταγές από την Κύπρο
Συνταγές από την Ιταλία
ΤΗΓΑΝΙΤΟΙ ΒΟΛΒΟΙ
Πρόγραμμα «Σωκράτης» - Grundtvig 2

ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
GRECA SELENTINA ΣΤΗΝ ΑΠΟΥΛΙΑ

ΤΗΓΑΝΙΤΟΙ ΒΟΛΒΟΙ
LI PAMPASCIUNI FRITTI

Υλικά
  • Βολβοί
  • Αλεύρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Μαγιά μπύρας
Ingredienti
  • Pampasciunu
  • Farina
  • Sale, pepe
  • Lievito di birra
Τρόπος παρασκευής
  • Τα σιγοβράζουμε και τα τοποθετούμε σε κρύο νερό για 2-3 μέρες μαζί με αλάτι.
  • Τα βάζουμε σε πιάτο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Κατόπιν προσθέτουμε τα ζυμαρικά που έχουν μόλις βράσει και τα αναμιγνύουμε.
  • Προσθέτουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και όταν αυτό κάψει, με ένα κουτάλι, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τη μισή ποσότητα των βολβών.
  • Μόλις πάρουν χρώμα οι βολβοί τους τοποθετούμε σε χαρτί για να απορροφήσει το λάδι.
Preparazione
  • Si lessano, si mettono in acqua fredda, 2-3 giorni, si mette il sale.
  • Si mettono nel piatto, si aggiunge un misto di sale e pepe.
  • Si aggiunge poi la pasta, precedente-mente lievitata e si mescolano.
  • Si mete l’ olio nel tegame e quando è molto caldo, aiutandosi con un cuchiaio si versa la pastella con una metà di pampasciune.
  • Lasciare dorare le frittelle e poi versare su carta assorbente.

Η σελίδα ανανεώθηκε τελευταία φορά στις: September 18 2003.
Δημιουργία και Φιλοξενία Ιστοσελίδας SilkTech Ο.Ε.
Copyright © 2003 - Δήμος Δύμης