ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΥ (ΚΥΠΡΟΣ)
ΧΟΥΜΟΙ (ΣΑΛΑΤΑ)
Υλικά
- 500 gr ρεβίθια
- 1 φλιτζάνι ταχίνι κτυπημένη
- 5-6 σκελίδες σκόρδο
- ¼ φλιτζανιού χυμό λεμονιού
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι, πάπρικα
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
Τρόπος παρασκευής
- Βράζουμε τα ρεβίθια και τα ψήνουμε πολύ καλά
- Τα στραγγίζουμε, τα λιώνουμε, το χυμό του λεμονιού, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Εάν είναι πολύ παχύρρευστα, τα αραιώνουμε με ζουμί από τους χούμους.
- Στο τέλος σερβίρουμε με πάπρικα, μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγο ελαιόλαδο.
|