Αρχική Σελίδα
Ελληνικά
English Version
Πληροφορίες
Διάρθρωση - Υπηρεσίες
Ενημέρωση
Τουρισμός
Επικοινωνία
Σύνδεσμοι
Διεθνείς επαφές
Διαδημοτική επιχείρηση
Πίνακας Περιεχομένων
Εκδηλώσεις



Συνταγές από την Ελλάδα
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
Συνταγές από την Κύπρο
Συνταγές από την Ιταλία
Πρόγραμμα «Σωκράτης» - Grundtvig 2

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Υλικά

  • 1.800 γραμ. κοτόπουλο, έτοιμο για φούρνο (χωρίς τα εντόσθια)
  • 2 σκελίδες σκόρδο (καθαρισμένες και λειωμένες)
  • 2 κουτ. της σούπας ξηρό μπράντι (ΜΕΤΑΧΑ)
  • 1 κουτ. του γλυκού κόλιαντρο (σκόνη)
  • 1 κουτ. του γλυκού κύμινο
  • ½ κουτ. του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουτ. της σούπας μέλι
  • ξύσμα φλούδας ½ λεμονιού
  • αλάτι

Υλικά για το ρύζι

  • 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 225 γραμ. μακρύσπορο ρύζι
  • 1 κύβος συμπυκνωμένου ζωμού κότας
  • 2 κόκκινες και 2 πράσινες πιπεριές, λεπτοκομμένες (άσπορες)
  • 1 κουτ. της σούπας σουσάμι
  • αλάτι, πιπέρι
  • φρέσκος μαϊντανός για γαρνιτούρα

Τρόπος παρασκευής

  • Βάζουμε το κοτόπουλο με το στήθος προς τα κάτω σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Αναμιγνύουμε το σκόρδο, το μπράντι, τα μπαχαρικά, το μέλι, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ.
  • Περιχύνετε με το μίγμα το κοτόπουλο, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί τουλάχιστον για 2 ώρες. Στο διάστημα αυτό το γυρίζουμε 2-3 φορές (ή το αφήνουμε όλη τη νύχτα).
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 oC.
  • Βάζουμε το κοτόπουλο σε ταψί και το περιχύνουμε με τη μαρινάτα. Σκεπάζουμε χαλαρά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα.
  • Μετά από μια ώρα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και περιχύνουμε το κοτόπουλο με τους χυμούς του ψησίματος. Συνεχίζουμε το ψήσιμο (ξεσκέπαστο) για 45 λεπτά ακόμα.
  • Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το ρύζι. Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδύ τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε ελαφρά για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το ρύζι και ανακατεύουμε.
  • Μετράμε 600 ml βραστό νερό και διαλύουμε μέσα τον κύβο κότας.
  • Περιχύνουμε το ρύζι με το ζωμό και τις πιπεριές και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το σκεύος και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 με 25 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί όλος ο ζωμός. συμπληρώνουμε τότε το σουσάμι και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα και το γαρνίρουμε γύρω-γύρω με το ρύζι. Το περιχύνουμε με τη σάλτσα και το γαρνίρουμε.

Η σελίδα ανανεώθηκε τελευταία φορά στις: September 18 2003.
Δημιουργία και Φιλοξενία Ιστοσελίδας SilkTech Ο.Ε.
Copyright © 2003 - Δήμος Δύμης