ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΕΜΙΣΤΑ
Υλικά
- 3 κίτρινες πιπεριές
- 3 ώριμες τομάτες
- 3 κολοκυθάκια με τα άνθη τους
- 2 μελιτζάνες
- 250 γραμ. ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι μαϊντανο
- 4-5 σκελίδες σκόρδο
- 250 γραμ. (άβραστο) ρύζι καρολίνα ή νυχάκι
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
Τρόπος παρασκευής
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 300 οC
- Κόβουμε το επάνω μέρος (καπάκια) από τις πιπεριές, τις τομάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια και τρίβουμε το εσωτερικό τους (μαζί με μια επιπλέον κομμένη πιπεριά) στον τρίφτη ή το μίξερ.
- Προσθέτουμε σε μια λεκάνη το μίγμα και τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μαϊντανό το λάδι και το ρύζι.
- Αφού έχει κάψει φούρνος ψήνουμε τα γεμιστά για 1 ώρα στους 200 βαθμούς.
- Αν τα θέλουμε πιο κόκκινα συμπληρώνουμε λίγο χυμό τομάτας.
|