Αρχική Σελίδα
Ελληνικά
English Version
Πληροφορίες
Διάρθρωση - Υπηρεσίες
Ενημέρωση
Τουρισμός
Επικοινωνία
Σύνδεσμοι
Διεθνείς επαφές
Διαδημοτική επιχείρηση
Πίνακας Περιεχομένων
Εκδηλώσεις



Συνταγές από την Ελλάδα
ΓΕΜΙΣΤΑ
Συνταγές από την Κύπρο
Συνταγές από την Ιταλία
Πρόγραμμα «Σωκράτης» - Grundtvig 2

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΕΜΙΣΤΑ

Υλικά

  • 3 κίτρινες πιπεριές
  • 3 ώριμες τομάτες
  • 3 κολοκυθάκια με τα άνθη τους
  • 2 μελιτζάνες
  • 250 γραμ. ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανο
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 250 γραμ. (άβραστο) ρύζι καρολίνα ή νυχάκι
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο

Τρόπος παρασκευής

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 300 οC
  • Κόβουμε το επάνω μέρος (καπάκια) από τις πιπεριές, τις τομάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια και τρίβουμε το εσωτερικό τους (μαζί με μια επιπλέον κομμένη πιπεριά) στον τρίφτη ή το μίξερ.
  • Προσθέτουμε σε μια λεκάνη το μίγμα και τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μαϊντανό το λάδι και το ρύζι.
  • Αφού έχει κάψει φούρνος ψήνουμε τα γεμιστά για 1 ώρα στους 200 βαθμούς.
  • Αν τα θέλουμε πιο κόκκινα συμπληρώνουμε λίγο χυμό τομάτας.

Η σελίδα ανανεώθηκε τελευταία φορά στις: September 18 2003.
Δημιουργία και Φιλοξενία Ιστοσελίδας SilkTech Ο.Ε.
Copyright © 2003 - Δήμος Δύμης