ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Στα πλαίσια του προγράμματος υπήρξε διακρατική κινητικότητα τόσο των εκπαιδευτών όσο και των εκπαιδευόμενων. Οι συμμετέχουσες γυναίκες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τοπική κουζίνα τριών διαφορετικών χωρών και να ανταλλάξουν εμπειρίες, ιδέες και συνταγές. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύθηκε τόσο η σημασία της τοπικής κουζίνας (άρα των προϊόντων τοπικής παράδοσης) όσο και η διαφύλαξη της πολυπολιτισμικότητας στην Ενωμένη Ευρώπη, καθώς οι διατροφικές συνήθειες ενός λαού είναι αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής του ταυτότητας.
Έτσι αποφασίστηκε, από κοινού, η δημιουργία χώρου στο διαδίκτυο, όπου θα παρουσιάζονται συνταγές από τα τρία κράτη (Ελλάδα – Ιταλία - Κύπρο) που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και ο οποίος θα ενημερώνεται στο μέλλον και θα εμπλουτίζεται με πρόσθετα στοιχεία (φωτογραφίες, διαφάνειες, κ.α.).
Στη συνέχεια παρουσιάζονται κάποιες χαρακτηριστικές συνταγές.
|